Top 7 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina – VIDEO

Autor: Robert Pindic 07 iun. 2023 Știri auto

România are o multitudine de peisaje superbe care din păcate nu sunt cunoscute de mulți oameni. Astfel, am realizat o listă cu cele mai spectaculoase drumuri din țara noastră, ideale pentru a le străbate cu mașina.

Odată cu începerea verii debutează și sezonul vacanțelor și excursiilor. Însă, în loc să părăsim țara pentru a cutreiera alte meleaguri, putem admira mai întai frumusețea pe care o au de oferit plaiurile României.

Țara noastră are mai multe peisaje spectaculoase decât ne putem imagina. Prin urmare, am întocmit o listă cu șoselele magice ale României, ale căror serpentine și cadru natural pot încânta pe oricine.

Întorsura Buzăului – Barajul Siriu – Nehoiu – Buzău (DN10)

Sursa: Otto Ottifant / YouTube

Drumul este caracterizat de serpentine și peisaje fabuloase, începând din Întorsura Buzăului județul Covasna. Acesta se întinde pe o lungime de 116 km, pe care îi poți parcurge în aproximativ 2 ore. Cei ce vor străbate acest drum vor întâmpina în calea lor Barajul Siriu, un loc spectaculos pe care nu ar trebui să îl rateze.

Transfăgărășan (DN7C)

Numele său este sinonim cu „spectaculos”, fiindcă este cu siguranță printre cele mai renumite drumuri de condus din toată lumea. Având o lungime de 93 de km, Transfăgărășanul leagă Muntenia și Transilvania în timp ce parcurge peisaje deosebite. Printre obiectivele turistice pe care le poți vizita se numără Bâlea Lac, la 2042 m altitudine, Barajul Vidraru sau Cascada Bâlea.

Transalpina (DN67C)

Asemenea Transfăgărășanului, acest drum este imposibil de exclus din listă. Cel mai înalt drum din România oferă de asemenea peisaje fantastice pe o distanță de 148 de km. Șoseaua dintre nori ajunge până la 2145 m altitudine la Pasul Urdele și se șerpuiește în jurul numeroaselor obiective turistice, precum: Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Lacul Oasa sau Peștera Muierii.

Valea Oltului (DN7)

Sursa: România în Imagini / YouTube

Fiind printre cele mai circulate drumuri din România, acest lucru este generat de motive bune. Pe lungimea sa de 76 de km, șoseaua cuprinde de la Boița până la Râmnicu Vâlcea numai peisaje pitorești și obiective turistice, precum Gura Lotrului sau Mănăstirile Cozia.

Valea Cernei (DN67)

Sursa: Aerial Videos / YouTube

Traseul începe din Târgu-Jiu și se încheie la Băile Herculane. Pe lângă peisajele de poveste pe care le poți admira, acesta leagă, prin 106 km de șosea, Coloana Infinitului a lui Brâncuși de cea mai veche stațiune turistică din România.

Transbucegi (DJ713)

Sursa: Îmi Place Să Conduc / YouTube

Pornind din stațiunea Sinaia, drumul cuprinde 35 de km de zone pitorești. Numit și Drumul Babelor, acesta urcă până pe platoul Bucegi, aproape de Babe și de Sfinx. Serpentinele se termină la 1.950 de metri altitudine, lângă Cabana Piatra Arsă.

Pojejena – Dubova – Orșova – Porțile de Fier – Drobeta-Turnu Severin (DN57)

Sursa: CrIs Travel Moments / Youtube

Cei ce aleg să viziteze această șosea vor avea de parcurs timp de aproximativ 2.5 ore un traseu de 141 de km. Însă, nu ar fi o neplăcere, fiindcă acești călători vor putea admira chipul lui Decebal, cea mai înaltă sculătură în piatră din Europa. De asemenea, drumul nu este greu de străbătut cu mașina, neavând serpentine prea dificile.

Toate aceste drumuri sunt spectaculoase, conturând frumusețea țării noastre. Însă, înainte de plecarea la drum este indicat să ne informăm în legătură cu starea acestora, cât și să fim precauți la abordarea numeroaselor serpentine.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: elements.envato.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide